Drožďová pomazánka

Dlouho jsem ji plánovala, konečně jsem se k tomu dostala – kvasnicová pomazánka.

Recept jsem si vyhlídla na receptydetem.cz:

Ingredience

150 g droždí /já 4 kostky/
1 cibule
2 vejce
2 zavařené okurky
1 lžička másla
1 lžička rostlinného oleje
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Droždí rozdrobíme. Okurky nastrouháme /já krájela/. Na másle a oleji osmažíme dorůžova jemně nasekanou cibulku, přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit. Stále mícháme. Lehce osolíme a opepříme (pepř není ani tak nutný). Dále přidáme okurky, promícháme a nakonec vmícháme rozkvedlaná vajíčka, která necháme “srazit”.

Nejlepší na tom je, opomenu-li chuť, jak rychlé to je. Určitě se vejdete do 10 minut, s rezervou.

My s manželem se po ní můžeme utlouct, děti už méně:-). Takhle s kyselou okurkou a petrželkou je to dokonalé.

 

 

 

 

 

Určitě kvasnicovou pomazánku znáte, nepřicházím s žádným revolučním receptem. Mně se ale stává, že ustrnu na několika receptech, které točím pořád dokola a když pak někde zahlédnu něco jiného, uvědomím si třeba, že to jsem vlastně chtěla už dávno uvařit. Třeba je to i váš případ.

Hezký den.

10 Comments

  1. Marcel, drožďovku miluji, ale jím ji sama a tak si ji dělám jen občas a z jedné kostky. A docela jsi mne naladila.
    Přeji krásný večer. D.

  2. Hm, hm, nad jídle se nemá ofrńovat, ale asi bych se v tomto případě přiklonila k tvým dětem. Mně droždí, mírně řečeno, nevoní 🙂

  3. Ivča

    Nikdy jsem ji neměla ráda, až jsem ji ochutnala
    v jedné MŠ,kde jsem pracovala. Kuchařka ji dělala bombastickou a k tomu měkký čerstvý chleba,mnam ! Od té doby si ji taky čas od času udělám, ale bez těch okurek,to jsem ještě nezkoušela. Synové ji taky moc nemusi,ale muž ji má taky rád. Ivča

  4. Anonymous

    Taky ji mám moc ráda, ale nedávám okurky, přidávám strouhanku. Ale v mém okolí se lidi diví, co na kvasnicovce vidím, spíš si myslím, že ji neochutnali tak dobrou a hodnotí to z toho prvního dojmu kvasnice-fuj a to je škoda. Zdraví Marcela

    • M.

      Asi ano, ale kvasnice obecne mají bud priznivce nebo odpurce, rekla bych, nic mezi, podobne jako olivy. Za me jsou ale mnam a zdrave. M.

Komentář (email, ani další údaje nejsou povinné, pokud svůj komentář nevidíte, čeká na schválení, zařídím co nejdříve:-) )