Domácí bagety

Dnes mám pro vás recept na snadné a přitom výborné domácí bagety. Postup jsem našla na stránce: www.receptydetem.cz.

Jdeme na to.

Ingredience

300 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
100 g žitné celozrnné jemně mleté
2 kávové lžičky sušeného droždí
2 kávové lžičky medu
2 kávové lžičky soli
380 ml vody
mouka na pomoučení

Postup:

Já vše potřebné na těsto dala do pekárny, ale pokud ji nemáte, můžete postupovat takto:

Do velké mísy dáme sůl s moukou.

V kastrůlku lehce ohřejeme vodu, přidáme med, rozmícháme a trošku vody odlijeme bokem do menší misky, kde rozmícháme droždí, které následně necháme pár minut vzejít.

Do mísy k mouce přidáme kvásek i zbytek vody a vařečkou důkladně mícháme – netrvá to dlouho, těsto bude lepkavější, ale to vůbec nevadí. Lehce pomoučíme vrch a dáme na hodinu a půl kynout.

Troubu si předehřejeme na 230 °C.

Těsto si rozdělíme nožem na požadovaný počet baget (ideálně 3-4 kusy) a lehce je vytvarujeme, není potřeba ani žádné válení.

Necháme 5 minut stát, pokapeme osolenou vodou, pomoučíme hladkou moukou a nožem uděláme pár ostrých zářezů.

Pečeme zhruba 20 – 25 minut.

Mé postřehy: příště dám určitě více žitné mouky místo hladké. Těsto bylo lepivější, takže jsem při vyndávání z pekárny ještě dosypala hladkou mouku, aby se mi s ním lépe pracovalo. Možná to bylo tím, že jsem dávala čerstvé kvasnice a ne sušené. Bagety můžete posypat nějakými semínky, kmínem apod. Zmizely ohromnou rychlostí. Byly skutečně výborné. Chtěla jsem je vyzkoušet už při první várce drožďové pomazánky, ale dostala jsem se k nim až teď. Určitě budu recept opakovat.

 

 

 

 

 

Hezký den.

18 Comments

  1. Recept vyzerá pomerne jednoducho a bagetky veľmi príťažlivo. Už len do nich zahryznúť. Prajem všetko dobré.

  2. Bagetky vypadají skvěle. A když je nafotíš Ty, Marcelko, kdo by odolal…:-). Překvapil mě ten med, ale nejspíš nahrazuje cukr.
    Henrieta

    • M.

      Dekuji moc, Henriet, med je uricte místo cukru, ja tam tedy i trošičku cukru dala, radeji, priste ale nedam. I pro me to byla novinka a jsem rada, ze vim, ze to funguje i s medem:-). M.

  3. No tak Marcelka, tie ale sú. Vyzerajú krásne a naviac veľmi jednoduché urobené. Určite vyskúšam. Ja robím kvások s medom na neapolskú pizzu a musím povedať, že som vyskúšala veľa receptov na ňu, ale táto neapolská je topka. Ak by si chcela vyskúšať napíšem Ti recept. Pekný deň Andrea

    • M.

      Andrejko, dekuji moc, je skutecne jednoducha. Recept na pizzu mam, ale ne neapolskou. Rada zkusim něco jiného, za recept bych byla rada. Pekny vikend. M.

  4. Marcel, tak ty se Ti povedly, ingredience mám doma, tak snad bude chvilka času na zadělání a upečení. Vypadají skvěle.
    Přeji příjemný víkend. D.

  5. Helena

    Páni, ty jsou! No, teď už asi nejsou…
    Ráda si píšu, Marcelko!
    Hezjý večer, Helena

Komentář (email, ani další údaje nejsou povinné, pokud svůj komentář nevidíte, čeká na schválení, zařídím co nejdříve:-) )