kousek od nás je moc hezký břeh s borovicemi , různými keři a hlavně šípky.
Když už to šlo, vydali jsme se s Baru právě na ně. Nesbírám je na čaj, ale kvůli dužině uvnitř. Věděli jste, že si ji můžete vymáčknout a konzumovat hned u keře? Já ne, vím to asi jen dva roky. Změklé šípky jsou nejlepší a už je jejich čas. I když vloni jsme trhali i po mrazu, některé “dojdou” později. Takže najdete-li vhodný plod, zmáčkněte tak, aby vylezla pouze dužina a ne semínka uvnitř, a konzumujte.
No a když už jsme tam byly, přinesla jsem si i nějaké větvičky domů. Doplnila dřišťálem, který má nádhernou podzimní barvu.
Krásné dny všem a hlavně to zdraví!!!
Danka
O šípku jsem to vůbec netušila 🙂 Je fajn, když je takhle kam jít a je to jenom “za rohem” … a Barunce už je lépe, tak to je super 🙂 Hezký den D.
M.
Diky, ano, antibiotika dobrana. Huraaa:-). Hezky den. M.
Ivana
Takové “mlsání” Barunce u keře po nemoci prospěje. 🙂 Já také nesbírám šípky na čaj, ale na dekoraci a na sirup. Vymáčknout dužninu jsem nezkoušela, nedráždí pak v krku ty sklovité chloupky ze šípku?
M.
Ivanko, nevim, jake chloupky myslis, je to opravdu jen ta duzina viz. foto, jen vrsek sipku, bez tech seminek, takze je to v pohode:-). Sirup bude urcite moc zdravy. Pekny den. M.
U Karly
Budu ty šípky muset ochutnat, než z nich udělám marmeládu 🙂
M.
To urcite, sipkovou marmeládu tedy neznam:-). M.
U Karly
Je výborná, dá se použít jak na palačinky, tak i pod maso jako základ omáčky. 🙂
M.
Dekuji, zaklad pod maso zni bajecne, pekny den. M.
Stáňa
Dřišťál je velmi fotogenický. Škoda, že jsem ho ještě neobjevila někde poblíž, abych si ho mohla “uloupit” do vázy
M.
Dristalu je u nas v okoli pomerne dost urcite i tam u vas nekde bude, treba v ramci parkove vysadby, ale nevydrzi moc dlouho, bohuzel:-(. M.