Mám ráda rychlé, jednoduché přitom zaručené recepty. Tento je jeden z nich. Rychlý, snadný a dobrý. Používám ho už několik let.
Postup a ingredience:
2 hrnky hladké mouky (já dávám jeden hladká, jeden žitná)
1 hrnek cukru (já pouze třtinový a jen od oka, pár lžic, případně javorový sirup, od oka)
1 prášek do perníku
1/4 hrnku oleje (já dávám řepkový)
kakao – jak kdo rád
mléko – podle potřeby, aby se vám s těstem dobře pracovalo a nanášelo snadno na plech/do formy
Ve vymazané formě peču na 190 stupňů cca 20 minut. Opravdu rychlovka.
Někdy ještě pomažu marmeládou a posypu kokosem, někdy poliju hořkou čokoládou, někdy jen pocukruju, někdy přepůlím a dám marmeládu doprostřed, variant je mnoho, můžete posypat ořechy, nebo podávat se šlehačkou, je to na vás.
Zdroj tu.
Třeba se vám bude hodit jako rychlovka na víkend:-). Dobrou chuť.
Tak to máme rádi podobné věci =)
Děkuji za tento rychlorecept..já zkusím dát mouku jen celozrnou žitnou, uvidíme, co to udělá =)
Prima víkend,
Michael
http://www.ontheleaf.net
Dat jen celozrnnou jsem nezkousela, to je pravda, a docela by me to zajimalo. At to vyjde.:-) Marcela
Taky peču podobný, ale už jsem dlouho nedělala, tak díky za připomenutí! 🙂
Rado se stalo:-). M.
Marcel, Skvělý recept! Vyzkouším. Mohu se jen zeptat, proč tam dáváš hrnek žitné mouky? děkuji Ivana
Jen proto, ze si myslim, ze tmava mouka je zdravejsi nez bila, proto i mene cukru, abych mela pocit, ze mlsam zdraveji;-). M.
Díky za tip! Tyhle pečící rychlovky mám ráda, určitě vyzkouším!
Urcite se povede! At chutna:-). Marcela