Mám ráda rychlé, jednoduché přitom zaručené recepty. Tento je jeden z nich. Rychlý, snadný a dobrý. Používám ho už několik let.
Postup a ingredience:
2 hrnky hladké mouky (já dávám jeden hladká, jeden žitná)
1 hrnek cukru (já pouze třtinový a jen od oka, pár lžic, případně javorový sirup, od oka)
1 prášek do perníku
1/4 hrnku oleje (já dávám řepkový)
kakao – jak kdo rád
mléko – podle potřeby, aby se vám s těstem dobře pracovalo a nanášelo snadno na plech/do formy
Ve vymazané formě peču na 190 stupňů cca 20 minut. Opravdu rychlovka.
Někdy ještě pomažu marmeládou a posypu kokosem, někdy poliju hořkou čokoládou, někdy jen pocukruju, někdy přepůlím a dám marmeládu doprostřed, variant je mnoho, můžete posypat ořechy, nebo podávat se šlehačkou, je to na vás.
Zdroj tu.
Třeba se vám bude hodit jako rychlovka na víkend:-). Dobrou chuť.
Michael
Tak to máme rádi podobné věci =)
Děkuji za tento rychlorecept..já zkusím dát mouku jen celozrnou žitnou, uvidíme, co to udělá =)
Prima víkend,
Michael
http://www.ontheleaf.net
M.
Dat jen celozrnnou jsem nezkousela, to je pravda, a docela by me to zajimalo. At to vyjde.:-) Marcela
Anonymous
Taky peču podobný, ale už jsem dlouho nedělala, tak díky za připomenutí! 🙂
M.
Rado se stalo:-). M.
Ivana
Marcel, Skvělý recept! Vyzkouším. Mohu se jen zeptat, proč tam dáváš hrnek žitné mouky? děkuji Ivana
M.
Jen proto, ze si myslim, ze tmava mouka je zdravejsi nez bila, proto i mene cukru, abych mela pocit, ze mlsam zdraveji;-). M.
Barbora Grünwaldová
Díky za tip! Tyhle pečící rychlovky mám ráda, určitě vyzkouším!
M.
Urcite se povede! At chutna:-). Marcela