Mám pro vás jednoduchý recept na opravdu dobrou pizzu. Dostala jsem ho od kamarádky a pro její velký úspěch dělám často jako večeři nebo oběd.
Ingredience a postup:
200 ml vlažné vody (odtočím z kohoutku)
2 lžíce olivového oleje
kostka droždí (nadrobit do vody s olejem)
lžička soli
vše výše rozmixovat (já tyčovým mixérem pár vteřin)
poté přidejte 250 g hladké mouky – spíš více (já dávám půl hl. a půl množství žitné nebo jiné tmavé)
promíchám a nechám 10 min odpočívat
po 10 min těsto ještě prohnětu s dalším množstvím mouky, aby se nelepilo, udělám takový podélný ‘knedlík – válec’, rozdělím cca na 4 ks a vyválím tenkou placku
navrch dávám rajčatové pyré Alnatura Passata, případně jde i kečup, jak kdo rád, posypu obvykle šunkou, sýrem, cibulí, kořením na pizzu, ale možností je nespočet, u nás podle toho, co je doma k mání
peču v troubě na 220 st., dokud nejsou okraje pizzy slabě hnědé, pak je hezky křupavá, cca 8 min?
a manželova s feferonkami syrová
a upečená
a trochu atmosféry k tomu :o)
Je to opravdu snadné a rychlé.
Přeji dobrou chuť:-).