Jak jsem již dříve psala, zkusím pár receptů tzv. low-carb, bez sacharidů, a budou-li nám chutnat, zařadím je do stálého jídelníčku.
Teď přišla řada na perník, protože ten my rádi. Řídila jsem se receptem v tomto odkazu (kuk, rolujte na stranu 9), ale musela jsem ho trochu upravit, neměla jsem mandlovou mouku. Použila jsem cca 1/3 celkového množství mandlové mouky v receptu namletých mandlí, 1/3 namletých lískových oříšků a 1/3 jemného kokosu. Místo vanilkového extraktu jsem dala jeden balíček vanilkového cukru.
Pokud se bez cukru neobejdete, dejte si ho tam. Ono to bez něj totiž opravdu není ono:-). Bábovka v pátek zmizela cobydup, ale perník ne. Nejvýrazněji jsem cítila kokos, ale ne tak, že by mně to vadilo. I já bych to prostě brala sladší.
Hezký den.
Anonymous
Nooo i tak vypadá lákavě… Ila
M.
Dekuji, Ilo. M.
Stáňa
Já v tomhle směru moc neexperimentuji – manžel je docela konzervativní, takže se obávám, že sladkosti bez cukru by se u něj nesetkaly moc s úspěchem, takže asi bude lepší, když si dám dva tři kousky s cukrem (a zbytek sní manžel) než celý plech něčeho bez cukru :-), protože manželovi to nejede a vyhodit je to škoda. Jinak ten perní nevypadá špatně.
M.
Asi vypada lepe, nez chutnal:-). M.
Helena
Marcelko, v tomhle směru jsem prostě stará škola. Je pravda, že v receptech cukr ubírám nebo nahrazuji medem, ale bez něj bych asi nepekla. Zastávám názor, že raději maličký kousek něčeho dobrého než velký…
Měj krásný den, Helena
M.
Jsou kolace, kde to jde bez cukru, třeba strudl, ale tady to fakt nefungovalo:-). Cukr se snazim omezit, tak bych byla rada, kdybych nasla dobry recept bez cukru, ale je to slozite. Mej se, Helenko. M.
Monika
Na low-carb strave som asi pol roka a tiež som už poskúšala niekoľo receptov, ale perník som ešte nepiekla. Cukor nahrádzam stéviou alebo jačmenným sladom, aj keď to nie je celkom nízkosacharidové sladidlo, ale asi lepšie ako cukor. Budem rada, keď pridáš aj ďalšie svoje recepty na low-carb jedlá. Ja som ich zatiaľ na svoj blog nedávala, lebo som myslela, že to veľmi nebude zaujímať, ale som prekvapená koľko ľudí v poslednej dobe sa stravuje týmto spôsobom.
M.
Moni, mam pocit, ze je to ted hit, i když si nemyslim, ze je to pro člověka idealni. Vlozim i nesladky recept, jen se k tomu dostat:-).M.