Dnes přináším variantu mých medových muffinů. Vznikly tak trochu od oka, tak trochu podle Kitchenette receptu, tak si píšu sem, abych nezapomněla. Pojďme hned na to.
Ingredience:
200 g mouky /já dala mix hladké špaldové, hladké celozrnné a ječné/
2 vajíčka
50 g másla
200 g med
1 kelímek creme fraiche
1 vanilkový cukr (dala jsem BIO z Billy, fakt tam tu tmavou vanilku vidíte)
2 lžičky prášku do pečiva
O,5 lžičky jedlé sody
špetka soli
jahody nebo jiné ovoce, čokoláda
Postup:
Rozpustila jsem si máslo i med, smíchala s creme fraiche, vajíčky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou v jedné misce, v druhé pak sypké ingredience – mouku, sodu, prášek do pečiva. Poté jsem obsah obou spojila. Vznikne příjemně tekutá hmota. Do jedné části jsem přimíchala trochu jahod, do druhé půlky nasekanou čokoládu. Získala jsem tak dva podobné druhy: s čokoládou a s jahodami. Množství vydalo na klasickou formu na 12 muffinů.
Pekla jsem v troubě asi 20 minut na 190st. Nakonec ještě trochu posypala vanilkovým i moučkovým cukrem.
Děti vzkazují, že ty s čokoládou jsou lepší:-).
Hezký den.
Stáňa
Marcelo, sešly jsme se s články 🙂 – já právě vložila mufiny dýňové :). Máš líp nafoceno – já mám mizernou fantazii, tak to fotím v podstatě pořád stejně :(. Ale chuťově se mi myslím povedly líp než ty fotky. Ty tvoje vypadají taky moc dobře a koukám, že taky pečeš bez papírových košíčků…
Hezký den
Helena
Tvé děti mě rozesmály, tomu hodnocení se nedivím, u nás by to v jistých dobách bylo stejné :o)
Děkuji za recept, ráda vyzkouším.
Marcelko, měj hezký den. Helena
Anonymous
Marcelka, u nás prezreté banány znamenajú, že budú muffiny. Takže dnes sa tiež piekli. Myslím si, že je to vďačný a rýchly dezert. Mrknem na Tvoj recept. Vďaka Andrea
Dáša F.
Marcel, já bych si dala oboje, vypadají skvěle.
Měj hezký večer. D.