No, ona to vlastně nebyla tak docela kefírová buchta. Kefír v receptu jsem nahradila podmáslím, které bylo třeba spotřebovat, ale vůbec to ve výsledku nevadilo.
Pro inspiraci jsem si došla ke Karolíně Four na její blog. Recept najdete v odkazu zde.
Jde o snadný a rychlý recept, buchta je vláčná a moc dobrá. Pokud máte rádi sladší moučníky, přidejte si více cukru.
Část těsta jsem si nechala na její tvarohovou variaci. Těsto dáte do formy, nanesete tvaroh a opět vrstvu těsta. Tady už jsem podle receptu tolik nejela, tvaroh jsem si udělala po svém, možná právě proto se mi při vyklopení buchta trochu rozjela, možná nebyla dopečená?, možná chtěla jen vychladnout. Každopádně i tato varianta je chutná, ještě “mokřejší”. Recept zde.
Mějte se krásně.
Marcela
Stáňa
Marcelko, oba moučníky vypadají dobře. A máš krásnou formu, už jsem ji obdivovala několikrát.
P.S. Taky jsem špatně vyklopenou bábovku tuhle vylepšovala čokoládovou polevou (mělo to velký úspěch :D)
M.
Jo, cokolada je dobra volba:-), dekuji, Stano .M.
Helena Davidová
Ano, i já se kochám tou formou! Všechno pečení – sladké i slané, zadělávané něčím kysaným je vždycky velká dobrota. Kefírovku jsem dlouho neděla, děkuji za připomenutí.
Marcelko, užij si příjemný den. Helena
M.
Helenko, dekuji moc. M.
bavi-mne-to
Ta forma nemá chybu. Obě buchty vypadají moc dobře. A Ty jsi to krásně nafotila. Pěkný víkend..Hanka
M.
Dekuji moc, Hani, hezky den. M.