Hospůdka U Štěpána

Naší další zastávkou během pobytu na Šumavě byla i návštěva Hospůdky U Štěpána. Možná ji znáte z pořadu Zdeňka Pohlreicha Ano, šéfe!, který se nad jejich jídlem rozplýval.

Byli jsme tu před třemi lety. Tehdy jsme vyzkoušeli vše od předkrmu přes hlavní jídlo, dezert, kávu, domácí limonády a zmrzlinu. Neskutečný zážitek pro naše smysly chuťové, čichové i zrakové. Prostě koncert na talíři i v puse.

Teď, s odstupem času, jsme byli zvědaví, zda si tato restaurace svůj vysoký standard drží i nadále. DRŽÍ!!! Stejný zážitek jako posledně. Vynikající vývar i hovězí maso, limonáda, zmrzlina…vše…ty chutě! Jedna velká slast.

DSC_0510_7

 

DSC_0538_8

 

DSC_0541_8

 

DSC_0543_8

V limonádě plavaly jedlé květy lichořeřišnice a slézu. Ten lichořeřišnicový chutná jako ředkvička a je vynikající.

rybízová:

DSC_0501_8

borůvková:

DSC_0536_8

Zmrzlina byla servírovaná neobvyklým způsobem – v lahvi:

DSC_0545_8

Měla jsem pocit, že tady je vše dokonalé a krásné: prostředí – spousta nádherných, stylových a vkusných dekorací, které vykouzlí jedinečnou a příjemnou atmosféru (bohužel jsem nafotila jen část, nechtěla jsem rušit hosty):

DSC_0507_6

 

DSC_0504_8

 

DSC_0503_8

 

DSC_0502_8

 

DSC_0497_8

 

DSC_0498_8

 

DSC_0508_8

 

DSC_0494_8

 

DSC_0496_8

i půvabné a malebné okolí – včetně vlastní zahrádky i králíků, zároveň i místo pro vyžití dětí:

DSC_0511_7

 

DSC_0533_8

 

DSC_0524_8

 

DSC_0531_7

 

DSC_0492_8

 

DSC_0521_8

 

DSC_0518_8

bezkonkurenční jídlo a milý personál, který už je jen tou pomyslnou třešinkou na dortu.

Za mě tedy pro marmošky do Srní, za nejlepším jídlem do Vojetic ke Štěpánovi:-), i když za obé si připlatíte, ale stojí to za to.

A co vy, byli jste tu už?

Mějte se fajn.

podpis_V1

10 Comments

  1. Je fajn, že si hospůdka udržuje vysoký standard a nežije jen z toho, že “byla u Polrajcha”. Jinak na mne je tam těch dekorací skoro až moc, ale já jsem v tomto směru trochu minimalista. A zmrzlina v lahvi mi přijde takové servírování pro oko – nebylo to trochu nepraktické na jídlo?
    Ale jinak jako vždycky krásné fotky. Já mám s focení v restauracích obecně podobný problém jako ty – nechci rušit ostatní a strhávat na sebe pozonost. A když už se odhodlám )třeba v úplně prázdné restauraci), tak pak stejně fotky za moc nestojí )viz závěr mého článku o Vyšehradě)

    • M.

      Urcite ten styl nesedne vsem. Je pravda, ze dekoraci je tam moc:-). Mne to ale k tomu prostredi sedi, doma bych to tak nechtela;-). M.

  2. Helena Davidová

    Děkuji moc za reportáž! Už dlouho chi tuhle hospůdku navštívit, zatím jsem neměla příležitost… Je to fakt nádhera!
    Marcelko, měj hezký den. Helena

    • M.

      I pro nas je to daleko, kriteriem pro vyber dovolenkove destinace byla i tato hospudka:-). Pekny vecer. M.

  3. Tohle místo chci také navštívit, tak snad se nám to podaří. Jídla vypadají náramně. To servírování na lahvi je zajímavé, ale úplně bych se bála, že se pořežu, i když vím, že je to opracované. Na lichořeřišnici jsme si také minulý víkend pochutnávali:)

Komentář (email, ani další údaje nejsou povinné, pokud svůj komentář nevidíte, čeká na schválení, zařídím co nejdříve:-) )