Quiche

Dnes mám pro vás tip na letní oběd, svačinu, večeři nebo slanou pochoutku pro návštěvy. Předpokládám, že většina tento francouzský koláč zná, ale možná jste na něj trochu pozapomněli jako já:-), tak se vám má zmínka může hodit k oživení jídelníčku.

Ingredience:

  • Balíček listového těsta
  • 150 ml mléka
  • 150 ml smetany
  • 3 vajíčka
  • sůl, pepř, případně nastrouhaný kousek muškátového oříšku na dochucení
  • sýr, zelenina, šunka, slanina, houby atd.

ostatní ingredience náplně si zvolíte podle chuti, já dala převážně sýr a čerstvou petrželku

Inspiraci jsem čerpala zde, tam si můžete zajít pro podrobný postup a cenné rady, případně i tipy na další náplně.

Hezké dny.

8 Comments

  1. Quiche už jsem zkoušela, dokonce jsem si na něj dělala i těsto (ne listové, ale spíš takové křehké). Možná bych ho mohla vyzkoušet z toho listového, protože to bude výrazně rychlejší (právě na době přípravy totiž ztroskovává většina mých večeřových nápadů). Jinak jsem jednou od kolegyně měla quiche, kde byly v náplni hrušky, ořechy a sýr s modrou plísní a ten byl fakt skvělý.
    A musím zas vyseknout poklonu za fotky – moc pěkné, takové rustikální…

    • M.

      To vlastni testo bude urcite lepsi, ale pravda, z casovych duvodu je kupovane o neco rychlejsi/praktictejsi:-). A tedy zajimava kombinace hrusek a nivy zni velmi dobre! Dekuji za pochvalu, hezky den Stano. M.

  2. Marcelko, quiche dělám často, jen z vlastního těsta.
    Je to večeře, na které si všichni pochutnají.
    Měj hezkou sobotu, Helena

  3. Quiche jsme nedávno s přítelem zkoušeli, jen tak se sýrem a slaninou a s vlastním těstem a docela se nám povedl, i když jsme všeho dávali tak nějak od oka 🙂 Příště bychom mohli zkusit tvůj recept 🙂

Komentář (email, ani další údaje nejsou povinné, pokud svůj komentář nevidíte, čeká na schválení, zařídím co nejdříve:-) )