Medvědí česnek jsem úspěšně zpracovala a dala do skleniček.
Mixovala jsem ho s olejem, solí, pepřem a několika vlašskými ořechy. Ta barva je naprosto dokonalá, svěží…
Trochu mě zarazilo množství výsledného pesta. Měla jsem totiž mraky zelených listů. Vypůjčila jsem si tedy od kamarádky mnoho skleniček, abych pesto mohla skladovat. Po rozmixování jsem naplnila sotva skleničky 4:-). Což by až tak nevadilo, na ochutnání stačí bohatě, ale trochu jsem ho tím pádem přesolila:-(. Říkala jsem si, že TAKOVÉ množství bude potřebovat pořádnou špetku soli. No bylo toho moc. Myslím ale, že to vyřeší špagety uvařené v neosolené vodě. Doufám!
Teď už se těším, až ho vyzkouším:-).
Tak zelená pasta už je na světě,bezva 😉 škoda té soli,ale když se neosolí nic k tomu…bude to fajn.H
Snad ano:-). M.
S pestem ani medvědím česnekem nemám vůbec žádné zkušenosti. Na fotkách vypadá náramně, tak ať chutná …
Dekujiii, M.
Pesto jsem zkoušela zatím jen bazalkové, ale tohle vypadá taky moc dobře. My jsme letos medvědí česnek využili jen na rissoto a moc jsme si pochutnali. A té soli bych se nebála, určitě ji srazí těstoviny. 😉
Lucka http://www.sleepy-cat.com
Luci, diky, snad se ta sul podda. Bazalka a petrzel pesto je me oblibene:-). M.
S pesty to tak je, mám to už za sebou – veliká hromada zeleně se umixuje na trošku :o)
Tohle česnekové je ale skvělé a jak píšeš, ta barva…
Marcelko, přeji dobré chutnání!
Helena
PS: a vyzkoušej ho přidat do šťouchaných brambor – super!
Dekuji za bezva tip, Helenko. Zkusim rada:-). M.
Super, vypadá to nádherně. Toužím to zkusit. Jen obhájí budoucí designerky své závěrečné práce, budu dělat toto všechno!
M
Tak moc preju, at je vse zdarne za nimi a ty si uzivas podobnych radosti:-). M.