Nedávno jsem v dětském centru ochutnala domácí kefírovou buchtu. Byla tak dobrá, že jsem si řekla o recept. Je to hodně podobné bezpracnému perníku, o kterém jsem psala tady.
Postup:
1 kefír
2 hrnky polohrubé mouky (já opět hrnek celozrnné)
1,5 hrnku cukru (já podstatně méně)
1/4 hrnku oleje
trochu jedlé sody – cca lžička
kakao – jak kdo rád
Vše smícháte a pečete ve vymazané nádobě. Já na 190 st. A jak dlouho? No, však víte, podle špejle, já to nesledovala:-(.
Poté můžete opět dozdobit čokoládou, kokosem, marmeládou, oříšky atd.
Opravdu vláčná, snadná a výborná buchta.
Nafotit jsem stihla jen zbytečky:-).
Dobrou chuť.
Marcela
Několikrát jsem pekla, ale naskočil mi jen jednou, jedinkrát. A to právě v den,kdy se na plechu chladil na schodech. Ten den přišla na návštěvu má sestra se psem, který proběhnul přes plech- a těsto opět spadlo. To mě tak vytočilo, že jsem kefírovku už nikdy nepekla. Možná teď- po letech to vyzkouším zase, chutná přece tak skvěle!
M.
Jak jsem ji jedla v tom centru, byla uzasna, fakt povedena chutove i vzhledem. Mne taky trochu spadla, rikala jsem si, ze je to treba tou zdravejsi moukou, prudkym zchlazenim, no ale chutna i tak:-). At se priste vyvede:-). PS: Pejsek sikula:-). Marcela
Ronica
Píšu si a zkusím – miluju buchty, kde je kefír, zakysaná smetana, tvaroh… Díky 🙂
M.
Mam to podobne;-). M.
Marta
pekla jsem vždy s 1 kypřícím práškem a lžičkou jedlé sody….v kombinaci s kefírem se mi vždy povedla…..
M.
Dekuji moc za tip, urcite jeste zkusim a prubnu tuto fintu;-). M.
božulec
Já ji dám do studené trouby, zapnu na 150 a peču akorát 20 min. Ještě mně nikdy nesedla..mám zato, že je v troubě moc dlouho.
M.
Minule uz se mi povedla, tak snad:-). Diky. M.