Hamburgerová sezóna

zahájena.

O víkendu jsme zahájili grilovací a zároveň hamburgerovou sezónu. Hamburgery jsme v minulosti dělali snad jednou, obvykle grilujeme spíše maso a klobásy. Pro děti to tak bylo první setkání s burgery. A jo, docela jim chutnalo.

Ještě mám v plánu vyzkoušet recept od známého, kde se do burgerů přidává zredukované víno s cukrem. Měla jsem možnost ochutnat a myslím, že lepší jsem snad ještě nejedla.

Pokud to vyjde a burgery se povedou, určitě vložím podrobnější informace.

Tyto první byly klasika –  hovězí, opečená houska a vše, co máte k burgerům rádi:-).

DSC_0327_2

 

DSC_0330_2

 

DSC_0338_2

 

DSC_0341_2

A co vy? Máte je rádi? A vaše tajná přísada?

Mějte se fajn.

podpis_V1

 

 

12 Comments

  1. Vloni na Coloursech jsem jeden výborný, od místního bistra ochutnala a do dnes na něj vzpomínám, jak byl výborný, takže když hamburger, tak jenom “domácí” :-))) Ten tvůj vypadá taky dobře … D.

  2. Helena

    Velmi aktuální téma, Marcelko! V lednici mám cca 8 kg masa, z toho asi polovinu na hamburgery, zítra má Adam oslavu s kamarády, 12 mladých mužů už něco sní :o)
    Těším se na tvůj recept.
    Přeji hezký den, Helena

    • M.

      Teeeda, Helenko, 4 kg na hamburgery. No to tedy bude oslava!:-) Tak si to vsichni uzijte. Pekny den. M.

  3. Sarka

    Těším se na recept s tím vínem! Domácí hamburgery miluju, jen mám pocit, že u dětí stále vedou ty fastfoodové, bohužel. Jinak moc hezké fotky,

    Šárka

    • M.

      Sarko, dekuji, nastesti u nasich deti fastfoodove ne. Ja osobne mam s mletym masem obecne problem, ale kdyz vim, co v tom je, dam to:-). Pekny den. M.

  4. Do masa přidávám extra cibulovou směs. V rendlíku si připravím cíbu na másle a přidám trochu bílého vína. Sůl, pepř. Povařím. Ještě pro chuť přidávám oregano nebo majoránku. Ta cibule v mase chutná úplně jinak, prostě líp.
    Děláš mi chutě, už vím co udělám o víkendu k obědu. 🙂

Komentář (email, ani další údaje nejsou povinné, pokud svůj komentář nevidíte, čeká na schválení, zařídím co nejdříve:-) )