Borůvkový koláč

…podle Radu z obchodu i blogu Radua Crystal. Radu dělá krásné sklo, ale také píše blog, kde najdete nejeden zajímavý recept. Já si tento vypůjčila z Instagramu.

Je rychlý, snadný, nenáročný na přípravu a moc dobrý. Třeba se vám bude na víkend hodit.

ingredience

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
1 přášek do pečiva
1 hrnek mléka
špetka soli
9 lžic slunečnicového oleje
3 vajíčka
ovoce /mražené nebo čerstvé/

a já si k tomu tradičně přidala i citronovou kůru a pár kapek citronové šťávy

drobenka

120 g polohrubé mouky
60 g i více cukru krystal
60 g másla

(na fotkách jí moc nenajdete, měla jsem zbyteček v lednici, nová se mi dělat nechtěla:-), pekla jsem v mezičase mezi dovozem a odvozem syna na a z tréninku)

postup

Všechny ingredience řádně promíchejte, těsto vylijte na vymazaný plech/formu, posypte ovocem a drobenkou, pečte dozlatova. Radu doporučuje posypat ovoce ještě krystalovým cukrem, já dala rovnou vanilkový:-).

Je to fakt mňamka.

A ještě jedna kopretinka z okolní mini loučky.

Pěkný víkend.

4 Comments

  1. Helena Davidová

    Vypadá skvěle, Marcelko!
    Tohle těsto znám, kamarádí se skvěle a jakýmkoli ovocem. A drobenku, tu dělám nerada a tak ji nachystám vždycky víc a co hned nepotřebuji, dám do mrazáku :o)
    Měj krásný víkend, Helena

  2. Hrnkové těsto je bezva – já ho používám jak pod ovoce (u nás bývá nejvíc s třešněmi), tak jako bábovkové.
    Máš to krásně nafocené

Leave a Reply to Helena DavidováCancel reply