Rychlý hrnkový koláč s jablky

Už třetí recept tento týden, já vím. Nejsem food blog, ale ono se to tak nějak sešlo:-). Jablka se začala scvrkávat, navíc bude víkend, třeba přijde vhod.

Těsto:

2 hrnky polohrubé  mouky (já jeden z toho žitná)
1 hrnek cukru (já necelou polovinu a třtinový)
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
3 vajíčka
1/2 hrnku vody
1/2 hrnku oleje
špetka soli
citronová šťáva

Všechny ingredience smícháme a dáme do předem vymazané formy.

Navrch:

Tři – čtyři jablka nakrájíte na osminky a pokladete je na směs.  Posypete skořicovým cukrem a cca 1/2 sáčku vanilkového cukru a můžete péct:-). Já na 190 st. necelou půlhodinku.

Určitě by šlo použít i jiné ovoce, ale ta vůně skořice a jablek… ta k tomuto období prostě patří.

Před pečením:

dsc_0727_1

 

dsc_0728_1

 

dsc_0730_1

V troubě:

dsc_0737_1

A hotový:

dsc_0739_1

 

dsc_0744_1

 

dsc_0741_1

Krásný den i nadcházející víkend.

podpis_V1

 

14 Comments

  1. Anonymous

    Vypadá báječně! Jsem na tom stejně … včera štrůdl a zbytek jablek svařit na přesnídávku. Dodnes lituju, že nemáme sklep, kde by se dalo uskladnit ovoce a zelenina… prima víkend! D.

    • M.

      Presne tak, ted, kdyz jsem se dala na marmelady apod., prisel by sklep vhod. Diky a prima den. M.

  2. Helena Davidová

    Marcelko, vypadá skvěle, díky tomu hnědému cukru a zdravější mouce je úplně zlatý…
    Pa, Helena

  3. Nám se letos jablka neurodila, ale v létě jsem podle podobného receptu (místo vody hrnek mléka a o jedno vejce míň) upekla několikrát “rychlý koláč s třešněmi, protože těch se nám letos urodily naopak mraky. Jen jsem pekla vždycky na chalupě bez foťáku, tak nemám fotodokumentaci.
    Tvá jablečná verze vypadá moc pěkně

    • M.

      Stano, dekuji, a verim, ze podobnych receptu bude asi vice. Jsem take zvykla pouzit spis mleko nez vodu, ale funguje to i tak:-). Pekny vecer. M.

  4. Nina K.

    Marcelko včera se synem upečeno a podle Vás poprvé půl žitné mouky a fakt dobrý! :-)) Díky za recept a tip na zdravější pečení. Nina

Leave a Reply to Danka Cancel reply