První “rychlá” večeře

Je to několik týdnů, co jsem avizovala, že jsem si koupila novou  knížku z Apetit edice Rychlé večeře (tady). No a konečně došlo i na první pokus: francouzský toust s prosciuttem, recept zde.

Trochu jsem si to upravila, přidala jsem malinko kečupu, použila jsem totiž už ne úplně čerstvé housky, tak aby to nebylo tak suché, dala jsem jinou šunku i sýr. Výsledek nás potěšil. Opravdu rychlá, snadná a chutná večeře. Kečup by tam ani nemusel být, i tak houska tepelnou úpravou změkla. Zbytek vajíčka s mlékem jsem osmažila jako omeletu. Jediné, co bych tomu vytkla, byla mastnota. Bylo jí až příliš. Poučení pro mě: příště osuším papírovou utěrkou. Ale určitě budu ještě do budoucna dělat.

A tady postup v obrazech:

DSC_0706

 

DSC_0719

 

DSC_0712

 

DSC_0710

 

DSC_0721

 

DSC_0736

 

Pokud hledáte rychlou večeři, nebo třeba chcete jen spotřebovat tvrdší pečivo, je tohle určitě řešení:-). Další pokus z knížky zase někdy příště.

Dobrou chuť.

A pokud byste rádi jeden pár náušnic, jukněte na právě probíhající soutěž v příspěvku s datem 29. 2. 2016, můžete si o něj psát do 7. 3. 2016. Hodně štěstí.

podpis_V1

4 Comments

Leave a Reply