Hezký den.
Dnes jeden jednoduchý perník s hořkou čokoládou a jablky. V podzimní sezóně určitě přijde vhod. Jablka mu dodají vláčnost. Já navíc přidala hořkou čokoládu, kterou bylo třeba spotřebovat. Inspirovala jsem se na stránkách smoothcooking.cz a trochu poupravila.
INGREDIENCE:
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 1 vejce
- 1 kypřící prášek do pečiva – tady jsem zase ubrala na cca polovinu sáčku
- 1 lžíce perníkového koření – já dala celý balíček koření do perníku
- 3-4 lžíce holandského kakaa – tím nešetřím, prostě hodně, od oka:-)
- 130 ml slunečnicového oleje
- 120 ml mléka
- 2 střední jablka
- 100 g hořké čokolády
POSTUP:
oloupeme a nastrouháme jablka, přidáme ostatní ingredience, zamícháme a poté pečeme cca 30 minut v troubě na 180 stupňů, hotovo
Třeba vám přijde vhod:-). Je to strašně dobrý, vláčný i dva dny poté.
Mějte se.
Stáňa
Vypadá to moc dobře. Peču něco podobného (nedávám perníkové koření) – na blogu mám tedy recept updatovaný na cuketu místo jabllek, ale víc to děláváme s jablky. Moučníky, kde jsou zamíchané do těsta jsou hezky vláčné.
Tu čokoládu jsi tam dávala strouhanou nebo kousky?
Hezký den
M.
Ano, cuketovy tu na blogu take nekde mam. Cokoladu jsem nakrouhala na mensi kousky – drobeni, ale myslim, ze i vetsi kusy by nebyly na skodu. M.
Helena
Marcelko, ráda vyzkouším, vypadá moc dobře.
Přeji příjemný den, Helena
M.
Verim, ze zachutna:-). Hezky vecer, Helenko. M.
Hanka
Hmmm dostala jsem chuť…takže zítra ho upeču dětem:-) přeju příjemné podzimní dny Hanka.
M.
Dekuji, Hani, snad zachutna:-). M.
Anonymous
Taky jsem pekla,ale jiný recept..Tento vypadá dost dobře…Ila
M.
Ilo, dekuji, za me doporucuji:-). M.