Perník s jablky a hořkou čokoládou uvnitř

Hezký den.

Dnes jeden jednoduchý perník s hořkou čokoládou a jablky. V podzimní sezóně určitě přijde vhod. Jablka mu dodají vláčnost. Já navíc přidala hořkou čokoládu, kterou bylo třeba spotřebovat. Inspirovala jsem se na stránkách smoothcooking.cz a trochu poupravila.

INGREDIENCE:

  • 200 g polohrubé mouky 
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 kypřící prášek do pečiva – tady jsem zase ubrala na cca polovinu sáčku
  • 1 lžíce perníkového koření – já dala celý balíček koření do perníku
  • 3-4 lžíce holandského kakaa – tím nešetřím, prostě hodně, od oka:-)
  • 130 ml slunečnicového oleje
  • 120 ml mléka
  • 2 střední jablka
  • 100 g hořké čokolády

POSTUP:

oloupeme a nastrouháme jablka, přidáme ostatní ingredience, zamícháme a poté pečeme cca 30 minut v troubě na 180 stupňů, hotovo

Třeba vám přijde vhod:-). Je to strašně dobrý, vláčný i dva dny poté.

Mějte se.

8 Comments

  1. Vypadá to moc dobře. Peču něco podobného (nedávám perníkové koření) – na blogu mám tedy recept updatovaný na cuketu místo jabllek, ale víc to děláváme s jablky. Moučníky, kde jsou zamíchané do těsta jsou hezky vláčné.
    Tu čokoládu jsi tam dávala strouhanou nebo kousky?
    Hezký den

    • M.

      Ano, cuketovy tu na blogu take nekde mam. Cokoladu jsem nakrouhala na mensi kousky – drobeni, ale myslim, ze i vetsi kusy by nebyly na skodu. M.

Leave a Reply