Na vidličku

Tak předně tu musím napsat dva důležité body hned na úvod: pokud jste právě hladoví, raději se jděte nejdříve najíst:-), a podotýkám, že se dnes budu opět chlubit cizím peřím a že fotky nejsou moje – BOHUŽEL – toť bod druhý.

Dnešní příspěvek berte jako další z inspirací, o kterou bych se s vámi ráda podělila a to hned z několika důvodů:

pro mě dokonalé fotky

báječné recepty

nevšední recepty

milá autorka

a celkově příjemný blog, který se točí kolem jídla.

Co mě ale zaráží, že v komentářích to moc vidět není. Víte, trochu odbočím, někdy si říkám, co lidi přiměje napsat komentář.

Zajímavý článek?

Pěkné fotky?

Něco nevšedního, jiného?

Zajímavá inspirace?

Sympatie?

Fakt, že dotyčný mi komentář také napsal?

Určitě byste přihodily i další body.

Jindy mám zase pocit, že kdyby daný autor blogu napsal cokoliv, co v nejmenším nesplňuje kritéria výše, zřejmě až na sympatie, stejně má komentářů několik. Aby bylo jasno, komentáře přeju všem, opravdu, psát blogy je někdy i časově náročné a každý komentář je hnací silou, to se asi shodneme všichni. I když jsem zároveň přesvědčená o tom, že právě počet komentářů neukazuje objektivně kvalitu blogu.

Ať je to tak či tak, Katka, autorka blogu Na vidličku, pro mě splňuje hned několik bodů a ráda se k ní chodím kochat a píšu kometáře tak jako u spousty dalších.

Dnešní článek neberte jako prosbu o to, abyste Katce psali více komentářů, to ne, já jsem jen chtěla představit další blog,  který za pozornost stojí a je velmi inspirativní. Psaní tohoto článku mě jen zavedlo někam trochu jinam, k mým občasným úvahám, tak snad nevadí:-).

A teď už se kochejte fotkami.

navidlicku4

 

navidlicku3

 

navidlicku2

A toto fakt nejsou hortenzie:-):

navidlicku1

Jsou úžasné, nemyslíte? A chcete-li podobných fotek i receptů vidět více, zajděte ke Katce na blog, právě pro vás chystá vánoční inspiraci na cukroví.

Pěkný den.

podpis_V1

 

 

28 Comments

  1. Nina K.

    Dobre rano Marcelko, na te posledni fotce jsem si rikala ze to jsou zajimave ruze a proc pisete ze to nejsou hortenzie!:)) No po chvili mi to doslo! A ty makronky, vypadaji krasne a urcite tak i chutnaji. Jinak jsem ve skluzu, uz od vikendu vam chci napsat ke clankum, tolik noveho, zajimaveho a dobreho u vas! Dnes to napravim;) a neskytala jste? Uz mam doma prvni vanocni darky- 2 raminka mekko! Jsou nadherne,diky za tip. Hezky den. Nina

    • M.

      Nino, Vas mail zni jako omluva, ze tu od Vas neni vice komentaru, tak to vubec ne. Nemusite psat pokazde:-), ja to chapu:-).
      Neskytala jsem, ale opravdu moc me tesi, ze blog jakoukoliv formou inspiruje. Velike diky. Pekny den. Marcela

  2. Danka

    Vďaka za tip Marcelka…ešteže som pred chvíľou dojedla 😀 😀 Katkin blog si pridávam medzi obľúbené a budem si pri jej receptoch cvičiť pevnú vôľu 😀 pekný deň! D.

  3. Tento blog znám jenom od Tebe, vím, že už jsi podle Katky něco pekla, ale díky za tip, ráda tam nakouknu a nejen kvůli cukroví.
    A komentáře? Vystihla jsi to naprosto přesně. Pro všechny je to hnací motor, udělají radost, dokonce to i sám napíše, ale on sám nepíše. Ale komentáře nesouvisí se čteností (sledovaností), ale v čem je problém, je pro mě nepochopitelné. Důležité je, proč to ten dotyčný dělá a jestli blog píše pro sebe, dělá mu to radost, tak to je nejdůležitější !!!
    Jsem ráda, že jsi to napsala, můžu Ti takto na dálku aspoň poděkovat, hodně mi tvé komentáře pomohly 😉
    Marci, měj se moc hezky D.

    • M.

      Juu, moc dekuji, ale o mne to asi nebude;-).
      Jinak souhlasim, napsala jsi to trefne, hlavne kdyz to bavi.

      A pravda, o Katce jsem tu uz psala, poctiva navstevnice a ctenarko meho blogu:-). Pekny den. M.

  4. Souhlasím, že hnacím motorem jsou právě komentáře a pocit, že je zájem. Jenže jak se třeba na nové blogy dostat?
    Pokud sám bloger nepřijde ke mně a nezanechá komentář, můj oblíbený bloger si ho nepřidá jako blogy, které čte, vlastně nemám možnost jak na nové blogy narazit. Proto doufám, že toto bude Tvá pravidelná rubrika, hlavně z našich vod, abych mohla potkávat spřízněné duše.
    Ty fotky jsou naprosto úchvatné a to si myslím, že fotit jídlo fakt není žádná hračka.

    • M.

      Marti, diky, no uf, nevim, zda uplne pravidelna rubrika:-), ale pokud najdu blog, ktery si pozornost urcite zaslouzi a bude ji mit o neco mene, nez bych mu prala, tak urcite ano. Vetsina je uz ale tak nejak v “nasem” kruhu objevena. U me jeste funguje, ze pozoruji oblibene blogy na zalozkach ostatni, ty u me uz vlastne tuto funkci neplni, musim to aktualizovat, chybi mi tam asi tak 90% obl. blogu:-). M.

  5. Stejně jako Danka bych chtěla poděkovat za tvou podporu. Můj blog není zrovna moc čtený, ale z každého komentáře jsem nadšená, je to taková odměna 😉 A díky za tip na blog s recepty!

    • M.

      Jeee, dekuji, ale to vubec neni zac. Ja nikdy nepisu to, co si skutecne nemyslim a vzdy se neco k okomentovani najde, pokud muzu, mam cas, udelam rada, zas a zas:-). Pekny den. M.

  6. Marci, neposlechla jsem bod jedna! 😀 A to jsem poslechnout měla, protože ty fotky jsou fakt nádherné, hned bych všechno snědla. A ke komentářům? Čtu hodně blogů, pokud se mi něco líbí, zaujme mě, příspěvek ráda okomentuji. Je ale fakt, že v tom množství to někdy nestíhám vždy udělat, ale snažím se:-) Sama totiž vím, jak moc příjemný hnací motor to je:-)
    Měj se krásně. L.

  7. Marcel nádherné fotky a inspirace! A u té zřejmě zůstane, super kuchyřka natož cukrářka ze mě nikdy nebude :-D.
    A co se komentářů týče, všimni si, že nejčtenější skandinávské blogy jich mají naprosté minimum! Komentuje se už jen na sociálních sítích, je to nejrychlejší, blog vyžaduje profil čtenáře a více času. A ten se obávám, že každý z nás má méně a méně a inspirace je více a více. Já se přiznám, že komentáře na ostatní blogy píšu už jen velmi zřídka, a některé už sleduji jen na ig. Prostě jsem si ,usela vybrat, abych mohla místo toho psát články dál. Protože mě to stejně baví ze všeho nejvíce a i když to není vidět, komerční i nekomerční vazba tam je vždy nejvězší a navíc trvalá ;-). Hodně spokojených čenářů a velké díky za návštěvy u mě :-*

    • M.

      Sarko, take dekuji, i me napadlo, ze se toho na IG asi deje vice, ja jsem v tomto trochu zpomalena:-), ne dost progresivni, i kdyz se chystam s tim neco udelat:-). Kazdy ma sve duvody, verim tomu, respektuji.. Hodne zdaru obecne. M.

  8. Je to moc hezký blog, ráda se na něj znovu podívám. S těmi komentáři máš pravdu, povzbuzuje to a pomáhá to najít smysl toho, proč psát blog, i když člověk třeba ztrácí inspiraci.

  9. Díky za zajímavý tip.
    Komentáře jsou asi o nátuře čtenáře – někdo čte a nemá potřebu komentovat. Já komentáře začala trochu víc psát, až když jsem zjistila, že ikdyž jsem si blog začala psát více méně sama pro sebe, tak stejně každá reakce potěší…

    • M.

      Ano, presne tak, Stano, je to i moznost udelat nekomu radost, tak proc to treba nekdy neudelat:-). Diky. M.

  10. No musím říct, že ty sušenky s vločkou si mě koupily 🙂 A ty květinové cupcaky jsou perfektní, jdu navštívit 🙂 Třeba se něčemu přiučím 🙂

  11. Helena Davidová

    Děkuji za info, Marcelko, ráda se kouknu.
    Přeji hezké odpoledne, Helena

  12. Anonymous

    Diky za tip na novy blog, rada se podivam. A na Vas/Tvuj krasny a zajimavy blog chodim casto pro inspiraci, i kdyz moc nekomentuji. Pekne dny, Iveta

  13. Anonymous

    Zdravím :-), tak tento blog neznám, moc ráda kouknu. Vaření a hezké fotky mě zajímají. Jinak jak na takový blog natrefit, špatně se nové blogy hledají?
    Jinak co se týče komentářů… u mě je to tak, že toho času mám fakt strašně málo a k některým příspěvkům se někdy vracím i 2x. V práci s mobilem v ruce a kávou kouknu prvně na příspěvky, které mě zaujmou první fotkou, zásadně nepíšu koment, to na mobilu nedávám a čas mám tak 5min. Texty čtu až večer doma, když to vyjde, nebo o víkendu.
    Jinak asi z pohledu blogerky, by se člověk neměl koukat na počet komentářů, ale shlédnutí. Některé blogy na mě působí tak strašně profi, že ani nemám odvahu napsat :-)))). Jinde mi zase v záplavě komentářů, jako u Lucie Living přijde, že to snad ani nečte a zpětná vazba na jakýkoliv komentář je tam 0, prostě čas který zbývá, věnuje blogování, což chápu, to bychom neměli co číst a ona by 20x psala jen děkuji. Nebo taková Tereza In Oslo, ta má velkou sledovanost, jednou psala i 10000 shlédnutí za den a komenty třeba jen 4.
    Myslím, že se reaguje na zajímavý text, který někoho osloví a má potřebu okomentovat. U mě je to ještě tak, že musím nejlépe komentovat hned, ale po uležení už to není tak silné a raději mlčím. Děsný, co :-)?????????????????????
    Jinak ty máš moc fajn blog, hlavně jsem ráda, že vkládáš snad každý den příspěvek.
    Přeji příjemný víkend, Kája.

    • M.

      Dekuji, Kajo, za obsahly komentar. Ano, jak jsem uz psala vyse, kazdy ma sve duvody, nedostatek casu bude urcite jednim z nich. A pokud nekomentuji hned, dopada to podobne jako u tebe:-), takze rozumim.
      Ono i u toho shlednuti je to zavadejici, nekdo ma nastavene protispamove filtry, a pak cislo shlednuti je asi realne, pokud je nema, tak se tam zapocitava kde co. My tomu doma rikame “utoky”:-), kdyz jsem nemela ochranu zapnutou, tisicee shlednuti litaly:-), ale verim , ze Tereza ma hodne “poctivych” a tech realnych shlednuti:-).
      Hezky den. M.

  14. Marcelo, konečně jsem se dostala k tomu, abych ti také napsala pár slov.

    Nejdřív bych ti moc chtěla poděkovat za to, že sis do nové rubriky vybrala právě můj blog. Opravdu si toho vážím, protože a) tvůj blog je skvělý (vlastně z těch samých důvodů, které jsi napsala k mému blogu, jen místo “recepty” si dosaď “články/postřehy/myšlenky”) a za b) se tady určitě ocitnu v moc dobré společnosti, jak budou další blogy v rubrice přibývat a přibývat.

    A další věc, hodně mě zaujalo, co jsi psala ohledně komentářů i následná debata. Já mám z každého opravdu radost, obzvlášť když se dozvím, že čtenáři podle mých receptů pekli a chutnalo jim, ale to že jich je málo, si nijak špatně neberu. Blog jsem si založila, protože mě pečení i focení opravdu baví a chtěla jsem tu svoji radost nějak ventilovat. Samozřejmě je ta radost o to větší, když vidím, že se líbí i ostatním, ale rozhodně nestojí na počtu komentářů či lajků na FB. Já sama jsem třeba v tomto směru velmi plachá, nikdy jsem neměla potřebu komentovat články na cizích blozích, i když se mi třeba velmi líbily. Stejně tak i v reálném (nevirtuálním) životě mi trvá, než se s někým dám do řeči, i když s blízkými se mi pusa nezastaví.

    A vlastně díky tvému komentáři jsem se proklikala až na tvůj blog a za to jsem moc ráda!

    • M.

      Katko, moc me tva slova tesi. Dekuji.
      Ja jsem napsala jen to, co me skutecne napadlo. Vim, nejde merit kvalitu blogu podle poctu komentaru, to jiste ne, jen jsem mela pocit, ze zrovna ten tvuj by si zaslouzil vice slov chvaly, ale kvuli tomu urcite nejsi v me rubrice!!! Nebylo to cilem clanku, i kdyz se pak ma uvaha stala v clanku klicova.
      Verim a vim, ze tvuj blog – fotky a recepty se libi. Tak hodne chuti do dalsich:-). M.

Leave a Reply to ŠárkaCancel reply