Můj první crumble koláč…

nebo-li drobenkový koláč.

Vídám ho na blozích i v časopisech, ale pořád jsem se k němu nedostala. Až tento víkend. Řídila jsem se receptem od Martinky z blogu My happy angels. Líbilo se mi udělat drobenku v mixéru:-).

Recept jsem si trochu upravila. Použila jsem na 4 mističky poloviční dávku. Mouku jsem namíchala se žitnou, cukru jsem dala minimálně – do drobenky, příště vynechám úplně, na ovoce jsem pak nedala žádný, pouze trošku agávového sirupu. Piškoty jsem měla klasické dětské, tam už nějaký cukr bude, takže více ho pro nás není třeba. Navíc vynikla ta pro mě úžasně nakyslá chuť rybízu.

Dozdobila jsem rybízem a meduňkou – citrónovou, je úžasná.

Takto jsem dávala do trouby:

DSC_0065_9

a již hotový

DSC_0072_8

 

DSC_0076_8

 

 

DSC_0070_8

 

DSC_0082_8

DSC_0089_8

 

DSC_0066_9

Koláč nám moc chutnal. Je to rychlovka, určitě vyzkouším i s dalším ovocem.

Mějte se krásně:-).

podpis_V1

12 Comments

  1. Krásné fotky Marci. Crumble s rybízem jsem ještě nedělala ani neochutnala a to tvé vypadá i zdravě 😉 Měj se krásně D.

  2. Moc pěkné fotky – jako vždycky 🙂
    Já dělala crumble zatím jen švestkové (jen jsem do drobenky nedávala piškoty, použila jsem úplně klasickou). Chutnalo jen mně, manžela nenadchlo. Takže se obávám, že stejný postoj by měl i k rybízovému, které by navíc bylo kyselejší. Ale stejně už asi nebude z čeho ho udělat. Měli jsme dovolenou a máma mezitím už udělala marmeládu, takže na crumble už stejně asi nebude…

  3. Anonymous

    Skvělé Marcelko. A mému muži to kyselejší ve spojení s křupavou drobenkou chutná ☺
    Pa M.

  4. Helena

    Marcelko, miluji tyhle dezerty… Letos jsem ještě crumble nedělala, loni nám nejvíc chutnal z nektarinek a později švestkový. Někdy přidávám skořici a mandličky…
    Přeji hezký večer, Helena

  5. Já jsem ostuda, nikdy jsem o tomto zákusku neslyšela. Ale příprava vypadá velice jednoduše, takže určitě vyzkouším.
    Marcel, přeji pohodový večer.

Leave a Reply