Letošní marmeládování

Vloni jsem objevila domácí marmelády, tedy prvně jsem se o ně pokusila sama. Zjistila jsem, že na tom vůbec nic není:-) a řekla jsem si, že příští rok /tedy letos/ zmarmeláduju kdeco.

Nějak jsem ale nezvládla takto zpracovat jahody  a to mě moc mrzí. Další ovoce jsem si ale ujít nenechala.

Letošní marmelády jsem dělala jako ty loňské, tentokrát ale z meruněk, rybízu a hrušek.

 

 

Rybízovou jsem již ochutnala a je výborná. Do části jsem přidala trochu rumu, ale měla jsem dát víc, není cítit:-).

 

A já osobně jsem hodně zvědavá na hruškovou. Tu jsem dělala neplánovaně, když jsem koupila hrušky a nějak nám tu doma neubývaly, tak jsem je zpracovala jinak. K nim jsem přidala trochu skořice.

 

 

 

Dělám je z menšího množství, marmelády používám spíš na vánoční pečení a palačinky, i když já ji můžu i na chleba, pár skleniček nám stačí.

Mějte hezké letní dny.

 

28 Comments

    • M.

      Romco, kuk na lonsky recept sem https://nordicpassion.cz/3x-huraaa/. Je to sice z ostruzin, ale ja pouzivam porad stejny recept. U te rybizove jsem trosku experimentovala, protože se množství stavy z rybizu po propasirovani skrz sitko hodne zredukovalo /mixovala jsem rybiz a ještě pasírovala/, takze cukru jsem davala méně. Pokud by to takto nestacilo, muzu napsat podorbnejsi clanek:-). M.

  1. Já jsem se k marmeládování zatím ještě nedobrala 🙂 Asi by mi stačila jahodová a rybízová, kdybych je někdy dělala :-). Hrušková zní zajímavě. Krásný víkend Marci, D.

  2. Ahoj Marci, já letos jahody také nestihla….ale hrušková a švestková povidla si utéct nenechám. Ta jsou už několikátým rokem naše TOP! 🙂 Krásné léto přeji.:-) L.

  3. Marcel, marmelády vypadají báječně a určitě přijdou k chuti nejen na Vánoce. Já je dělám léta a vždy na marmeládu do otevřené skleničky dám lžičku rumu, zavíčkuji a otočím. Prý, aby nezplesnivěly a nikdy nezplesnivěly. :o) Máš je krásně popsané i nafocené.
    Přeji fajn sobotu. D.

  4. Anonymous

    Marcelko, pokud přidáváš alkohol (rum), tak musíš až na konci vaření marmelády a už ji dál nevař, aby ti alkohol nevyprchal. Měj se prima, M.

  5. Marmelády vypadají moc pěkně. Já naopak letos ještě moc nezavařovala – vlastně jen směs na toipiny z cukety. Třešně a višně pomrzily a rybíz mám zatím v mrazáku, protože na chalupě máme aktuálně zedníky a pokrývače. Tak jsme s mámou stačily jen otrhat, ale na marmeládu už nedošlo. Určitě se pustím do džemu z aronií a snad budou i nějaké švestky na povidla.

    • M.

      Dostala jsem obri cuketu, tak asi nakouknu k tobe pro recpet na tu smes:-). Povidla miluju, ale zatím jsem nedělala. Hodne zdaru s prestavbou. M.

  6. Monika

    Hrušková marmeláda, to je dobrý nápad. A so škoricou to bude chutiť úplne skvele. Určite zaujímavá chuť. Pekný začiatok týždňa prajem.

  7. Alena Vyskočilová

    Je to paráda, keď si tieto prácičky obľúbime a ešte im dáme tak krásnu podobu:-)
    U nás tento rok len jabĺčka, marhuľa a čerešňa a višňa zmrzli, tie však už padajú, tak robím svoj super ľahký zdravý recept:nakrájam priamo od ohryzku do hrnca, kvapku vody, trstinový cukor (môže byť trocha aj želírovacieho), škorica, zvariť, dať do šróbovacieho pohára, otočiť ,,dolu hubu,, éto vsjo!
    Krása je, že sú obľúbené doma, deti ich celú zimu zbožňujú aj ako pité, aj do koláčov, a tú vôňu najviac!!
    Drobné jabĺčka (obľúbené slovko Mila) staručkých jabloní, chvála im:-)
    Toto je vôňa domova:-) pa!

    • M.

      Alenko, dekuji, to je rychly recept, i když ten muj je podobne rychly:-), pokud nejde o rybiz:-D. A vydrzi tedy i bez citronu a alkoholu a nezkazi se, tak to je super. Pekne dny:-). M.

  8. Helena

    …já ti to říkala :o) Jsi šikovná holka, umíš tolik věcí, proč ne marmelády. Jistě budou všechny výborné!
    Marcelko, měj hezké dny, Helena

    • M.

      Helenko, dekuji za mila slova, když ono na tomhle zase te sikovnosti není třeba tolik:-). Pekny den. M.

  9. No a jeto tady, rozdáváš recepty na marmelády a to ses toho bála. Psala jsem, že to zvládneš a ty tu vytasíš hruškovou marmeládu :-). Krásné léto, Kája.

Leave a Reply to M.Cancel reply