Langoše

Dnes mám pro vás recept na snadné a vynikající langoše. Dostala jsem tip na IG a zkusila postup podle autorky blogu Little King. Její recept a postup zde.

A níže v češtině:-).

Ingredience:

500 ml mléka
250 ml šlehačky – smetany
1 kg hladké mouky
30g droždí
2 lžičky soli

Všechno smícháte, mléko přidejte ohřáté, mixérem řádně zpracujte na těsto, které nechte cca 1 hodinu kynout. Poté tvarujte placky a smažte po obou stranách. Ozdobte, jak máte rádi:-). U nás klasika – česnek, kečup, sýr.

Z tohoto množství nasytíte, tipuji, 10 lidí – dospělí plus děti. Jsou skutečně vynikající.

8 Comments

  1. Zajímavý recept, langoše už jsem neměla strašně dávno. A ty tvoje vypadají lákavě. Ale nevím, jestli teď je vhodná doba na smažené – potřebuju spíš nějaké kilčo ubrat ;-).

    • M.

      Jsou skutecny vyborne. I ja jsem taky na diete, ale k obedu dva mensi cca 10 cm muzu:-). Pekny den. M.

  2. Helena

    Páni, Marcelko, ty mi děláš chutě!
    Langoše jsem doma snad nikdy nedělala. A že by se po nich zaprášilo :o) Vyzkouším, děkuji za typ!
    Měj hezký den, Helena

    • M.

      Helenko, je to asi mesic, co jsem tento recept objevila a uz jsme je delali asi 3x, hlavne když tu byla i rodina sestry. Synovci i my si proste smakujeme:-). M.

  3. Marci, to jsem neměla vidět 😀 Ačkoli jsem po večeři, tak bych si hned jeden dala. Už nějakou dobu se o nich doma bavíme, ale ještě jsem se k tomu nedostala, budeme to muset změnit. Hezký večer, Hana

  4. Jeee, domaci langose mam spojene s tetou, delala je casto, kdyz jsme byli u nich na hlidani. Pak jsem se je naucila i ja, ale je teda pravda, ze jsem je nedelala minimalne deset let, asi od te doby, co jsem si zacla hlidat figuru 😀 ted po druhem slehnuti a pri absenci pohybu ma figura nema co ztratit, tak to muzu zas prubnout 😀

Leave a Reply