Kefírová buchta

Nedávno jsem v dětském centru ochutnala domácí kefírovou buchtu. Byla tak dobrá, že jsem si řekla o recept. Je to hodně podobné bezpracnému perníku, o kterém jsem psala tady.

Postup:

1 kefír

2 hrnky polohrubé mouky (já opět hrnek celozrnné)

1,5 hrnku cukru (já podstatně méně)

1/4 hrnku oleje

trochu jedlé sody – cca lžička

kakao – jak kdo rád

 

Vše smícháte a pečete ve vymazané nádobě. Já na 190 st. A jak dlouho? No, však víte, podle špejle, já to nesledovala:-(.

Poté můžete opět dozdobit čokoládou, kokosem, marmeládou, oříšky atd.

Opravdu vláčná, snadná a výborná buchta.

Nafotit jsem stihla jen zbytečky:-).

kefir.buchta

kefir.buchta3

 

kefirbuchta4

Dobrou chuť.

podpis_V1

 

8 Comments

  1. Několikrát jsem pekla, ale naskočil mi jen jednou, jedinkrát. A to právě v den,kdy se na plechu chladil na schodech. Ten den přišla na návštěvu má sestra se psem, který proběhnul přes plech- a těsto opět spadlo. To mě tak vytočilo, že jsem kefírovku už nikdy nepekla. Možná teď- po letech to vyzkouším zase, chutná přece tak skvěle!

    • M.

      Jak jsem ji jedla v tom centru, byla uzasna, fakt povedena chutove i vzhledem. Mne taky trochu spadla, rikala jsem si, ze je to treba tou zdravejsi moukou, prudkym zchlazenim, no ale chutna i tak:-). At se priste vyvede:-). PS: Pejsek sikula:-). Marcela

  2. Marta

    pekla jsem vždy s 1 kypřícím práškem a lžičkou jedlé sody….v kombinaci s kefírem se mi vždy povedla…..

  3. božulec

    Já ji dám do studené trouby, zapnu na 150 a peču akorát 20 min. Ještě mně nikdy nesedla..mám zato, že je v troubě moc dlouho.

Leave a Reply