Jablečný kompot

trochu jinak, tedy alespoň pro mě.

Vyzkoušela jsem pro mě neznámý postup. Základ byl totiž z cukru, který se nechal zkaramelizovat a poté zalil vodou. Tenhle postup jsem neznala. Recept odsud.

jablecnykompot-2

 

jablecnykompot-3

 

jablecnykompot-4

 

jablecnykompot-5

 

jablecnykompot-7

 

jablecnykompot-6

Je to rychlovka. A pokud mají vaše jablka už “na čase” jako ta naše, je to jedna z variant, jak je rychle a chutně zpracovat. Můžete servírovat teplá i studená. Já fotila ještě za tepla:-). Připomínají barvou díky karamelu možná více dýně, ale jsou to čistá jablka:-).

Cukru jsem dala asi 60g, příště dám ale ještě o něco méně, nejsem zvyklá na tak sladké věci.

A co vy, znáte tento způsob přípravy kompotu?

Hezký den.

podpis_V1

18 Comments

  1. Nina K.

    Marcelko to vypada lakave, urcite vyzkousim!:) Jeste jsem chtela poznamku k tem miskam z Jysku – jak jsem je tam uvidela, tak sem si rikala, ze to jsou ty krasne misky, co mate vy. Takze jsem je koupila i diky Vam!:)) Hezkou nedeli preji. Nina

    • M.

      Nino, jste hodna, dekuji:-). Ja myslela, ze jste si je poridila jeste drive nez ja:-). Dekuji za prizen a hezkou nedeli. M.

      • Nina K.

        No tyhle z jysku ano, ale mela jsem je za ty vase, co uz mate dele. Ale ty jsou urcite jina znacka, no asi sem se do toho zamotala.. Ale mate nejake cernobile misky, ne? 😀 aspon myslim ze jsem je videla u vas na blogu. Kazdopadne v jysku maji posledni dobou moc pekne veci. Mejte se moc hezky. Zdravi Nina

        • M.

          Jasne, Nino, diky, uz chapu. Mam cernobilych misek nekolik a z ruznych zdroju, pravda:-). M.

  2. Kompoty jsem zatím moc nedělala, ale když ano, tak tím známým způsobem 🙂 Krásné fotky. Krásnou neděli D.

  3. Já jsem znala jen klasický jablkový kompot, ale tohle vypadá jako příjemná změna, určitě vyzkouším 🙂 Přeji pohodovou neděli, Karla

  4. Veronika P.

    Marci, díky, tenhle postup ráda vyzkouším, znamenám si ;-). A opravdu krásně nafoceno!!!
    V.

  5. Já znám taky jablečný kompot jen klasickým způsobem. Vzhledem k tomu, že mám doma ještě asi deset sklenic kompotu z letních jablek, které bylo nutné rychle zpracovat, tak se do čerstvého kompotu hned tak ale pouštět nebudu. Ale snad si na tento recept vzpomenu, až nás zas naše letní jabloň zasype spoustou jablek (která vydrží asi tak tři dny a pak už nejsou dobrá)

    • M.

      Taky to tak mivam, neudelam hned a pak zapomenu:-) Jablka by mela dozravat po castech, ze? Hezky vecer a dekuji. M.

  6. Helena Davidová

    Marcelko, tímto způsobem jsem dělala jablečnou zavařeninu a je skvělá, tak proč ne kompot.
    Posílám pozdravy, Helena

Leave a Reply to StáňaCancel reply