A další jablečný recept. Pro mě premiéra – podobný dort se želé jsem doposud nedělala. Na internetu jsem našla recept, ale řádně jsem si ho upravila. Základ je vlastně více či méně stejný jako tento recept s jablky: kuk.
Takže postup je následující:
Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky (případně část tmavé, celozrnné apod.)
1 hrnek cukru (nebo i méně podle chuti)
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku vody
1/2 hrnku oleje
špetka soli
citronová šťáva
3 vajíčka
trochu kakaa – od oka
trochu kokosu – od oka
Vše smíchat a dát péct do vymazané formy. Nechat vychladnout. Po vychladnutí polít směsí z jablek:
5 jablek dáme vařit s cca 750 ml vody a 5 lžicemi cukru, poté tyčovým mixérem rozmixujeme. Ve vedlejší nádobě smícháme dva pudinky v trošce vody a necháme povařit do zhoustnutí s rozmixovanou směsí jablek. Nalijeme na upečený základ a necháme zchladit cca půl dne v lednici.
Pak už jen dobrou chuť:-).
Martina decór blanc
Vypadá úžasně. To jste dobří, že v lednici vydržel půl dne, já bych asi nevydržela 🙂
M.
Musi to stuhnout, i kdyz ta smes nahore je dobra i tepla, to je fakt:). M.
Danka
Jé tohle jsem kdysi dělávala, ale půl dne to v lednici nevydrželo 🙂 Marci, hezký den D.
M.
Chapu, je to dobrota:-), hezky den. M.
Zuzka
Vypadá chutně, ale právě jsem dostala mnohem větší chuť na tu kávu 🙂
M.
Rozumim, prave ji poijim:-). M.
Karla
Asi budu muset přestat číst blogy večer, vypadá to tak skvěle, že opět lovím mezi sladkostmi 🙂
M.
Kajo, naprosto rozumim, taky mi blogy davaji zabrat:-). M.
Petra
Vypadá to úžasně, určitě vyzkouším. Díky za inspiraci. Petra
M.
Tak to me moc tesi, Peto:-). M.
Stáňa
Ten občas dělám taky (spodní těsto mám taky podle podobného receptu – myslím, že jsem ho psala u toho tvého). Když rozvářím jablka, tak tam k nim dávám ještě svitek skořice (mám jablka se skořicí prostě spojená) a korpus pod jablečnou hmotu mažu rybízovou marmeládou (dělám tam takový pikantní akcent). Díky za připomenutí – až někde trefím levnější jablka, tak ho udělám (chlapi budou nadšeni – je to jedna z jejich oblíbených buchet).
Jinak si tu samotnou jablečnou hmotu občas dělám do skleničky od přesnídávky a beru do práce – je to docela příjemně osvěžující svačina.
M.
Stano, to je ale bezva napad udelat to jako presnidavku, to me nenapadlo:-). I ta skorice s marmeladou zni fajn, takze diky:-). M