Jablečný dezert

A další jablečný recept. Pro mě premiéra – podobný dort se želé jsem doposud nedělala. Na internetu jsem našla recept, ale řádně jsem si ho upravila. Základ je vlastně více či méně stejný jako tento recept s jablky: kuk.

Takže postup je následující:

Ingredience:

2 hrnky polohrubé mouky (případně část tmavé, celozrnné apod.)
1 hrnek cukru (nebo i méně podle chuti)
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku vody
1/2 hrnku oleje
špetka soli
citronová šťáva
3 vajíčka
trochu kakaa – od oka
trochu kokosu – od oka

Vše smíchat a dát péct do vymazané formy. Nechat vychladnout. Po vychladnutí polít směsí z jablek:

5 jablek dáme vařit s cca 750 ml vody a 5 lžicemi cukru, poté tyčovým mixérem rozmixujeme. Ve vedlejší nádobě smícháme dva pudinky v trošce vody a necháme povařit do zhoustnutí s rozmixovanou směsí jablek. Nalijeme na upečený základ a necháme zchladit cca půl dne v lednici.

jablecny-dezert-7

 

jablecny-dezert-6

 

jablecny-dezert-5

 

jablecny-dezert-3

 

jablecny-dezert-8

 

jablecny-dezert-9

Pak už jen dobrou chuť:-).

podpis_V1

 

12 Comments

  1. Ten občas dělám taky (spodní těsto mám taky podle podobného receptu – myslím, že jsem ho psala u toho tvého). Když rozvářím jablka, tak tam k nim dávám ještě svitek skořice (mám jablka se skořicí prostě spojená) a korpus pod jablečnou hmotu mažu rybízovou marmeládou (dělám tam takový pikantní akcent). Díky za připomenutí – až někde trefím levnější jablka, tak ho udělám (chlapi budou nadšeni – je to jedna z jejich oblíbených buchet).
    Jinak si tu samotnou jablečnou hmotu občas dělám do skleničky od přesnídávky a beru do práce – je to docela příjemně osvěžující svačina.

    • M.

      Stano, to je ale bezva napad udelat to jako presnidavku, to me nenapadlo:-). I ta skorice s marmeladou zni fajn, takze diky:-). M

Leave a Reply