Flammkuchen…

nebo-li tarte flambée. Typicky německé jídlo – hlavně pak jižní části Německa.

Kdysi nás na něj pozvali kamarádi a od té doby vozíme ingredience z Německa. Pokud je máte, večeři nebo oběd připravíte během 5 minut a už jen čekáte, až se upeče.

Těsto potřete směsí schmandu a creme fraiche – klidně ale poslouží i naše zakysaná smetana. Jinak obě ingredience v Německu běžně seženete. Navrch už dáte to, co máte rádi: u nás cibule, šunka, sýr. Může být i losos nebo třeba najemno nakrájené brambory. Peče se při vysoké teplotě – někde kolem 210 st.

Kdo ale nebydlí poblíž Německa, a nemá možnost nakoupit vše potřebné tam, může zkusit těsto vlastní:

200 g mouky

125 ml vody

2-3 lžíce oleje

špetka soli

Suroviny zpracujte a vyválejte tenkou placku, nesmí lepit, na kterou dejte, co máte rádi. Taková trochu pizza jinak:-). Servírovali jsme i hostům při oslavách a jídlo má vždy velký úspěch.

dsc_0706_1

 

dsc_0711_1

 

dsc_0715_1

 

dsc_0713_1

 

dsc_0721_1

 

dsc_0709_1

Mějte se.

podpis_V1

14 Comments

  1. Danka

    Marcelka to vyzerá super …ja som veľký fanúšik slaných koláčov 🙂 …ktovie aké by to bolo z celozrnnej múky…pekný deň! D.

    • M.

      Dani, odzkousene nemam, ale verim, ze cast by nahradit sla, delam to tak i u pizzy;-). M.

  2. Díky za tip, to by mohlo chutnat i u nás. Je to hodně podobné pizze a ta u nás frčí :-). Marci měj hezký den D.

  3. To vypadá dobře. Až zas bude doba, kdy nebudu z práce chodit v osm večer, ale před šestou, tak to vyzkouším. Teď mažeme a obkládáme chleba – každý zvlášť, protože manžel má samozřejně hlad dřív, než já dorazím domů…

    • M.

      Jasny, a uf, mate napilno. I kdyz cerstvy chleb s necim taky neni vubec spatny, jen tedy ne kazdy den:-). Hezky vecer. M.

  4. Helena Davidová

    Smetanový základ dělám většinou i na pizzu, sugo u nás není moc oblíbené, takže nám by rozhodně chutnalo.
    Děkuji za ty a přeji hezké odpoledne, Marcelko! Helena

    • M.

      Dekuji, Helenko, ano i ja muzu ty smetanove pizzy, pravda. Tak prima zacatek vikendu:-). M.

Leave a Reply to M.Cancel reply