Domácí müsli – BEZ CUKRU

Dnes jsem tu s receptem na zdravé mlsání. Bez výčitek. Bez cukru. Jde o müsli tyčinky.

Nechala jsem se inspirovat tímto receptem, ale upravila jsem si ho následujícím způsobem:

1 hrnek celozrnných vloček
60g mandlí
sezamová semínka – od oka
slunečnicová semínka – od oka
rozinky – od oka
lžička skořice
1/2 banánu
4 jablka

V troubě na 190 jsem pekla směs semínek, oříšků a vloček cca 15 minut, sem tam promíchala.

Mezitím jsem si povařila nadrobno nakrájená jablka s troškou vody – tak 10 min, posléze rozmixovala ručním mixérem na pyré.

Banán jsem vidličkou rozmačkala v míse, kam jsem poté přidala rozinky, skořici, pyré a pečenou směs vloček s oříšky. Vše jsem zamíchala a dala péct do papírem vyložené formy. Směs jsem trošku “uducala”. Pekla jsem 25 min při teplotě 190 St.

MŇAM!!!! Samotný výsledek předčil i má očekávání. Nemusím moc banán v pečených nebo tepelně upravovaných pokrmech, tak jsem se trochu bála, ale je to vynikající. Pro mě skvělá kombinace pražených oříšků, do toho nasládlé rozinky… Zdravé mlsání bez výčitek. A těch kombinací a úprav, co mě napadá. I příprava není časově nijak náročná. Asi to nebude nic pro ty, co si bez cukru nedovedou představit život, ale pro ty, co by rádi jedli zdravěji, nebo již cukr omezili, je to podle mě to pravé ořechové (doslova i do písmene :o) ).

 

 

 

Hezký den.

 

14 Comments

  1. Zajímavý recept. Já jsem si teď tedy víc oblíbila raw ovocné tyčinky jako jsou třeba tyčinky Bombus (většinou na bázi datlí), ale tohle by možná stálo za vyzkoušení.
    Hezký den

    • M.

      Ty datle plánuju taky místo bananu. Ty tyčinky raw jsou dost drahe, ale nektere mi chutnaji. Hezky vecer. M.

  2. Marci, jak to děláš, že vyzkoušíš banán v tepelné úpravě, když ho takto nemáš ráda? Toho já nejsem schopná 🙂 Skvělé, že jsou tyčinky bez cukru, na něj se nemůžu ani podívat. Hezký večer D.

  3. Veronika P.

    Jé, no to bych mohla vyzkoušet, vypadá to jednoduše… I když se už asi dva měsíce chystám na granolu a pořád ji nemám :-D… Ale já bych si je přece jen přisladila, třeba medem… tak snad se do nich brzy pustím (i do té granoly)…
    V.

    • M.

      Mne to bez medu staci, ale urcite dobry napad pro ty, co by to radeji sladsi. Hezky den a at vyjde ta granola:-). M.

  4. Helena

    Na tenhle recept jsem se moc těšila, už jsem tyčinky párkrát pekla, ale vždy tam byla alespoň med. Ani já nemám ráda banány, když se s nimi peče. Tak děkuji, vyzkouším!
    Pa, Helena

    PS: dostala jsem od syna stejné “hrníčky”.

  5. Dagmar

    Díky za recept. 🙂 Já cukr nemusím. Kdo má rád sladké, tak banán nebo kokos osladí dostatečně- 😉 Jen dotázek. Na tyčky máš nějakou formu, nebo kdy je krájíš? Díky. Přeji prima den. D. 🙂

  6. Marci, na podobných dobrůtkách ujíždím, dělám je často, ať už ve formě tyčinek nebo sušenek. Je skvělé, jak jsou variabilní. K.

Leave a Reply to M.Cancel reply