Dalamánky

I nadále zůstávám věrná domácímu pečení, pokud okolnosti dovolí. Již několikrát jsem dělala dalamánky podle receptu v odkazu zde.

Jen doporučuji dát méně vody – 350 ml, za mě i malinko více soli a mouky – 530 g, případně pak ještě doladit. Těsto bylo více lepivé. Rodině chutnají moc. Čerstvé jsou samozřejmě nej.

Mějte se fajn.

8 Comments

  1. Dalamánky mám na seznamu “chci zkusit”, tak možná někdy tvůj odkaz využiju.
    A obdivuji nápaditost při focení – u mne to obvykle končí pečivem na talířku a u toho hrnek s čajem 🙂
    Hezké dny

  2. Marcel, tak ty vypadají luxusně. Chléb peču často, ale rohlíky a dalamánky jsem ještě nedělala. Budu se muset podívat na recept a někdy vyzkoušet.
    Přeji fajn dny. D.

Leave a Reply