Bezpracný perník

Mám ráda rychlé, jednoduché přitom zaručené recepty. Tento je jeden z nich. Rychlý, snadný a dobrý. Používám ho už několik let.

Postup a ingredience:

2 hrnky hladké mouky (já dávám jeden hladká, jeden žitná)

1 hrnek cukru (já pouze třtinový a jen od oka, pár lžic, případně javorový sirup, od oka)

1 prášek do perníku

1/4 hrnku oleje (já dávám řepkový)

kakao – jak kdo rád

mléko – podle potřeby, aby se vám s těstem dobře pracovalo a nanášelo snadno na plech/do formy

 

Ve vymazané formě peču na 190 stupňů cca 20 minut. Opravdu rychlovka.

Někdy ještě pomažu marmeládou a posypu kokosem, někdy poliju hořkou čokoládou, někdy jen pocukruju, někdy přepůlím a dám marmeládu doprostřed, variant je mnoho, můžete posypat ořechy, nebo podávat se šlehačkou, je to na vás.

Zdroj tu.

 

pernik

 

pernik2

 

pernik5

 

Třeba se vám bude hodit jako rychlovka na víkend:-). Dobrou chuť.

podpis_V1

8 Comments

    • M.

      Dat jen celozrnnou jsem nezkousela, to je pravda, a docela by me to zajimalo. At to vyjde.:-) Marcela

  1. Marcel, Skvělý recept! Vyzkouším. Mohu se jen zeptat, proč tam dáváš hrnek žitné mouky? děkuji Ivana

    • M.

      Jen proto, ze si myslim, ze tmava mouka je zdravejsi nez bila, proto i mene cukru, abych mela pocit, ze mlsam zdraveji;-). M.

Leave a Reply