Hezký den. V neděli jsem se spontánně rozhodla vyzkoušet upéct domácí francouzskou bagetu. Recept jsem našla na interneru. Do pekárny jsem naházela suroviny během chviličky a čekala, jak se těsto vyvede. Vyšlo.





Ingredience
- 3 lžičky sušeného droždí
- 3 hrnky hladké mouka
- 1 hrnek vody
- 1 lžička soli
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka cukru
Postup
Vytvarovala jsem z těsta dvě bagety a poté je ještě nechala kynout. Následně jsem je na několika místech nařízla nožem a strčila do trouby vyhřáté na 220 stupňů. Do trouby jsem zároveň nalila trochu vody – na plech ve sproní části. Pracujte rychle, aby vám všechna pára neutekla. Pečte cca 20 minut dozlatova.
A dobrou chuť.

Marcelko, snažím se pečivo omezovat, ale kdo by tomuhle odolal…
Ráda vyzkouším, děkuji a přeji hezký den, Helena
To me tesi, Helenko, ze zkusis, ja si pecivo nejak neumim odeprit:-(. M.
Vypadají krásně. Jen jak nemám pekárnu, tak bych u receptu potřebovala nápovědu, jak dlouho asi kynout. Ale snad to odhadnu…
Stano, kynout dokud nezdvojnasobi objem, kolem hodky, ale zalezi na okolnostech. M.
Vypadají krásně. Nemám pekárnu, tak budu muset kynutí odhadovat, ale lákají k vyzkoušení.
Hezký den
Francouzské bagetky už jsem doma taky zkoušela a chutnaly nám.
Přeji příjemné domácí dny.
Evi, moc dekuji. M.
Marcelko, tak ta je opravdu ukázková a to hovězí maso na ní vypadá taky lákavě:-) Budu muset opět něco upéct a tuhle bagetu taky ráda zkusím, i když domácí pekárnu nemám, ale snad to zvládnu i bez ní.
Valasska hospodyne?! Ta to zvladne urcite!:-). M.
Marcel, bageta vypadá hodně lákavě. Povedla se. D.
Dekuji, Daso. M.