Bageta

Hezký den. V neděli jsem se spontánně rozhodla vyzkoušet upéct domácí francouzskou bagetu. Recept jsem našla na interneru. Do pekárny jsem naházela suroviny během chviličky a čekala, jak se těsto vyvede. Vyšlo.

navrch jsem dala toto hovězí maso, vánoční dárek
…prý bylo trochu bez chuti…
…bagetka dobrá a snadná…

Ingredience

  • 3 lžičky sušeného droždí
  • 3 hrnky hladké mouka
  • 1 hrnek vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka cukru

Postup

Vytvarovala jsem z těsta dvě bagety a poté je ještě nechala kynout. Následně jsem je na několika místech nařízla nožem a strčila do trouby vyhřáté na 220 stupňů. Do trouby jsem zároveň nalila trochu vody – na plech ve sproní části. Pracujte rychle, aby vám všechna pára neutekla. Pečte cca 20 minut dozlatova.

A dobrou chuť.

11 Comments

  1. Marcelko, snažím se pečivo omezovat, ale kdo by tomuhle odolal…
    Ráda vyzkouším, děkuji a přeji hezký den, Helena

  2. Stáňa

    Vypadají krásně. Jen jak nemám pekárnu, tak bych u receptu potřebovala nápovědu, jak dlouho asi kynout. Ale snad to odhadnu…

  3. Marcelko, tak ta je opravdu ukázková a to hovězí maso na ní vypadá taky lákavě:-) Budu muset opět něco upéct a tuhle bagetu taky ráda zkusím, i když domácí pekárnu nemám, ale snad to zvládnu i bez ní.

Leave a Reply